Spring til indhold

Digitale medier i SFO1

Retningslinjer for brugen af chromebooks og andre digitale enheder i SFO1 på Bjergmarkskolen

Vi vil i sfo’en arbejde på, at bruge digitale medier som et pædagogisk og faglig redskab. Vi vil bruge digitale medier til alt fra informationssøgning, til at støtte børnene i deres sociale udvikling til at børnene kan øve de færdigheder, de er i gang med at lære i skolen. 

Vi vil have fokus er på at skabe de bedst mulige rammer for, at børnene kan udvikle digital dannelse og færdigheder. Brugen af computere og andre spillekonsoller i sfo skal ses som et supplement til de andre lege - og udviklingstilbud vi har.

Når vi bruger chromebooks, tablets eller ipads i sfo’en, skriver børnene sig på en liste og en spilletid er, som udgangspunkt, 40 min. Når børnene får lov at bruge chromebooks og andre spillekonsoller i sfo’en til at spille på, så er det med fokus på, at det er noget børnene er sammen om, at de sidder sammen, spiller sammen, hjælper hinanden og bliver inspirerede af hinanden.

Børnene må gerne bruge deres egne brugerprofiler i f.eks. movie star planet og Roblox men bruger profilerne skal være oprettede hjemmefra. Grunden til dette er, at vi gerne vil have I som forældre tager ansvar for, hvad I synes er okay jeres børn har brugerkonti eller profiler til.


Retningslinjer ved brug af computer/internet i sfo:

  • Der må ikke oprettes brugerkonti/profiler på skolen, det skal gøres hjemme.
  • Der må kun spilles spil eller bruges sociale medier som er alderssvarende
  • Der må ikke downloades spil eller apps, hverken på skolens eller egne enheder
  • Du må ikke opsøge eller opholde sig på sider som indeholder vold og nøgenhed.
  • Du skal holde en ordentlig tone i talt og skrevet sprog.
  • Du skal være opmærksomme på og respektere egne og andres grænser


Om fredagen er der være mulighed for at medbringe egne telefoner, tablets og computere, hvor der må spilles på dem om eftermiddagen i sfo’ens spillecafe (følg med på tabulex) . På alle andre tidspunkter i sfo skal telefoner, tablets osv. forblive i tasken og være slukket,
medmindre andet er aftalt . Medbragte ting er altid på eget ansvar og vi opfordrer til at de spil og apps, der ligger på dem, er alderssvarende. Det er forbudt at tage billeder, og optage film og lyd på egne enheder.

Nintendoer må medbringes dagligt, men skal være opladet hjemmefra. Der må spilles på dem om morgen i morgen sfo (i frikvartererne i skolen) og efter kl. 15:30, de spil, der er med, skal være alderssvarende.

Mobiltelefoner
I skoletiden gælder skolens regler om at mobiltelefoner skal være låst inde, I sfo skal telefonerne forblive i tasken og være slukket, medmindre andet er aftalt. Børnene må ikke ringe fra deres telefoner alt kontakt til hjemmet går via personalet i Skole og SFO tid. Vores
politik omkring mobiltelefoner, er lavet for, at give børnene plads til at kunne lege uden at forstyrrer/distraherer sig selv og andre, telefoner må dog gerne bruges til at spille på når der er spillecafe om fredagen.

Vi ser også gerne, at forældre og andre voksne ikke er optaget/forstyrret af deres mobiltelefoner, når de er hos os, men er optaget af barnet/børnene i stedet.

Vi opfordrer til, at i hjemme snakker om hvordan i bruger nettet og andre sociale medier, og,forklarer jeres barn hvilke informationer, der skal holdes private (navne, telefonnummer, adresse m.v.). Det er en god ide at lave nogle retningslinjer for, hvordan man møder nye mennesker online, man kan aldrig være sikker på, hvem der sidder på den anden side af skærmen og læser ens beskeder. Tag en snak om vigtigheden af, at holder password hemmeligt og har børnene mistanke om nogle kender deres password, skal det laves om.Feedback

Sidst opdateret

12.12.2022

Ansvarlig redaktør

Heidi Gry Nielsen